A vajat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással. Hozzáadjuk a lisztet, a keményítőt és a mákot. Belereszeljük a citrom héját és 1,5 dl tejjel sima masszává keverjük. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt sütőlemezre U betűt nyomunk a masszából, úgy hogy a szárai összeérjenek. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük, ha a szélei már pirulnak nyugodtan kivehetjük a sütőből a citromos mákos süteményt. Rácson kihűtjük a rudacskákat.
A fehér csokit vízgőz felett felolvasztjuk és a citromos sütik egyik felét belemártjuk, a felesleget lecsepegtetjük illetve a süti hátuljáról az edény szélén végighúzva tudjuk eltávolítani. Rácsra tesszük, megszórjuk a dekorgyönggyel, és hagyjuk megdermedni. Fémdobozban tárolva hetekig eláll.
A receptért kattints a Sütilány caféblogra!