Gasztro

Így készíts Mikulás-sapka formájú desszertet karácsonyra

Igazi ünnepi különlegesség lehet az asztalon ez a Mikulás-sapka formájú, fagyis desszertcsoda. Ráadásul pofonegyszerű az egész.

Itt egy igazi karácsonyi fagyidesszert, amivel lenyűgözhetjük az egész családot! Képzeljük csak el a gyerekek arcát, mikor az asztalra helyezzük ezeket a tündéri – és minden bizonnyal nagyon finom – Mikulás-sapkákat!

Így készíts mikulássapka formájú desszertet karácsonyra

A Mikulás-sapkát egy boltban külön is megvásárolható tölcsér adja, aminek a végét forró vízbe mártva formázhatóvá tesszük. A kész sapkaformákat aztán pirosra festett csokimasszába mártjuk, és egyébként már ez is egészen csodás látványt eredményez. De még van feljebb.

Ugyanis aztán fogunk egy ropogós kekszet és halmozunk rá egy emberes adag fagylaltot (lehetőleg vaníliát, vagy valami fehéret, úgy néz ki igazán jól). Ennek a tetejére ültetjük a sapit, amit még tejszínhabból formázott pomponnal is dekorálhatunk, de az igazán profik még cifrázhatják cukorkákkal is.

 Forrás: LittleThings

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top