A blogon nagyon sok sós finomság receptje jelent már meg eddig, most a legnépszerűbbeket szedtem nektek össze, hogy kedvetekre szemezgethessetek.
Gyors bögrés sós rudak:
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre.
Hozzávalók:
- 1 kocka (25 dkg) szoba-hőmérsékletű margarin vagy vaj
- 10 dkg sajt
- 1 szűk bögre tejföl (megfelel egy kis dobozosnak)
- 3 bögre liszt
- 1-2 teáskanál só
- tojás a kenéshez és ki mit szeret a tetejére
A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. A sós süti hozzávalóit összegyúrjuk, majd tetszőleges vastagságúra kinyújtjuk, és derelyemetélővel vagy késsel csinos rudakra vágjuk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. Megkenjük felvert tojással a tetejüket, és sózzuk. Ízlés szerint megszórhatjuk sóval, sajttal, köménnyel, szezámmaggal, őrölt paprikával. Ha többfélét csinálunk, akkor a végére gusztusos, színes kavalkádot kapunk.
A tepsit a sütőbe toljuk, majd aranyszínűre sütjük a rudacskáinkat. Vigyázat, hamar sül, szóval ne felejtsük ott! Szándékosan nem írok időt, mert sütőfüggő, és persze mindenki más méretű rudakat vág, és másképpen szereti.
A többi receptért kattints a Rupánerkonyha caféblogra!