Gasztro

A leggyorsabb sós sütemények bögrésen

Ha a sósrudat választjuk és többfélét csinálunk, akkor a végére gusztusos, színes kavalkádot kapunk.

A blogon nagyon sok sós finomság receptje jelent már meg eddig, most a legnépszerűbbeket szedtem nektek össze, hogy kedvetekre szemezgethessetek.

Gyors bögrés sós rudak:

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre.

Hozzávalók:

  • 1 kocka (25 dkg) szoba-hőmérsékletű margarin vagy vaj
  • 10 dkg sajt
  • 1 szűk bögre tejföl (megfelel egy kis dobozosnak)
  • 3 bögre liszt
  • 1-2 teáskanál só
  • tojás a kenéshez és ki mit szeret a tetejére

A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. A sós süti hozzávalóit összegyúrjuk, majd tetszőleges vastagságúra kinyújtjuk, és derelyemetélővel vagy késsel csinos rudakra vágjuk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. Megkenjük felvert tojással a tetejüket, és sózzuk. Ízlés szerint megszórhatjuk sóval, sajttal, köménnyel, szezámmaggal, őrölt paprikával. Ha többfélét csinálunk, akkor a végére gusztusos, színes kavalkádot kapunk.

A leggyorsabb sósak - bögrésen is

A tepsit a sütőbe toljuk, majd aranyszínűre sütjük a rudacskáinkat. Vigyázat, hamar sül, szóval ne felejtsük ott! Szándékosan nem írok időt, mert sütőfüggő, és persze mindenki más méretű rudakat vág, és másképpen szereti.

A többi receptért kattints a Rupánerkonyha caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top