2014 a quinoaőrületet hozta, de nézzük meg, hogy 2015-ben mik jellemezték a gasztronómiát.
A tejtermékek halála
Egyre kevesebb tejterméket fogyasztunk világszerte, ami nemcsak a laktózintoleranciának köszönhető, hanem annak is, hogy kezdjük felismerni, hogy gyakran a tejhelyettesítők, a kókusz-, mandula-, szójatej gyakran jobbak a szervezetünknek, mint állati eredetű társa.
Növényi élelmiszerek
2015-ben kezdődött, és remélhetőleg 2016-ban is folytatódni fog az a trend, ami a növényi bázisú étkezésről szól. Ez nem azt jelenti, hogy legyünk teljesen vegák, de igenis egészséges csökkenteni a húsfogyasztást, és emelni a zöldségek mennyiségét a tányérunkon.
Helyi termelők
Magyarországon általában is jellemző, hogy szeretünk piacokon vásárolni, de a helyi piacok forgalma, ahol általában szezonális termékek kaphatók, az egész világon fellendült. Ez a trend pedig kifejezetten jót tesz az egészségünknek és a környezetnek is.
Kevesebb feldolgozott élelmiszert veszünk
Nagyon jó ötlet, hiszen a feldolgozott élelmiszerek általában rengeteg tartósítószert, színezéket és egyéb szintetikus összetevőt tartalmaznak, amelyekre a szervezetünknek semmi szüksége.
Olvass tovább egészséges táplálkozás témában!
- Egészséges ételek, amiket rosszul eszünk
- Egészségesnek tűnő ételek, amik nem azok