Gasztro

Bécsi saláta – tuti recept

Van a környezetemben egy felkapott pizzéria, amely salátakülönlegességeket készít. Bécsi saláta néven fut náluk az, amelyikből többször rendeltem már, mert annyira laktató, de egyben annyira eltalálja a különböző ízek kavalkádját, hogy imádom.

Mivel a fő alkotóeleme a salátának a roppanós (bécsi) virsli, amiből szilveszterkor megmaradt pár szál, úgy gondoltam, megalkotom én is ezt a salátát. Nem csalódtunk: egyrészt a maradék virsli kapott egy új esélyt, másrészt tényleg nagyon finom. Akár önálló ebédnek vagy vacsorának is beillik. Én 4 fő részére készítettem, de az arányokat meghagyom a saját szájízeteknek megfelelőre, ez a recept tényleg variálható.

Nagy salátástálban megágyazol az ételnek, salátalevelekkel borítsd be a tál alját. Ezt a lépést kihagyhatod, de mutatósabb így. A képeken látni fogod, nálam nem volt saláta az elkészítés időpontjában.

Így készül a bécsi saláta

Készítsd el a salátához a majonézes alapot. Itt ahány ház, annyi a szokás, én általában egy nagy poharas tejfölhöz teszek kb. 200 ml majonézt (fél doboz) és körülbelül két evőkanálnyi mustárt, de anyám például ezek mellé tesz csípős piros aranyat is az öntetbe, és ő sokkal mustárosabban készíti. Mindig teszek egy csipet sót, kevés kristálycukrot és borsot is az alapba, de van, aki teljesen ezek kihagyásával készít nagyon finom majonézes öntetet.

A folytatásért kattints a Bouvet caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top