nlc.hu
Gasztro
Ír szódás kenyér kelesztés, dagasztás nélkül

Ír szódás kenyér kelesztés, dagasztás nélkül

40 perc alatt elkészülő, különlegesen finom kenyér. Csak összekevered, és már sülhet is.

Többféle kenyeret is sütöttem mostanában, az egyik különlegesség a most bemutatásra kerülő tradicionális ír kenyér. Nem szórakoznak vele sokat, nem kelesztgetik, nem játszanak napokig a kovásszal. Pont ezért szeretem, csak össze kell keverni fakanállal, kicsit alakítani a formáján és már mehet is sülni.

Ír szódás kenyér kelesztés, dagasztás nélkül

De ne a megszokott, légiesen könnyű kenyeret várjuk, ennek a belseje tömörebb és markáns ízű lesz. Én nagyon szeretem még frissen, valamilyen szendvicskrémmel és rengeteg zöldséggel. A recept Maxtól van, szerinte frissen, vajjal és lekvárral a legfinomabb.

Ír szódás kenyér recept

  • 50 dkg sima liszt (lehet benne valamennyi teljes kiőrlésű is, ebben 10 dkg)
  • Kb. 45 dkg író, joghurt vagy kefir
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk cukor
  • 1 mk só

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top