Gasztro

Ír szódás kenyér kelesztés, dagasztás nélkül

40 perc alatt elkészülő, különlegesen finom kenyér. Csak összekevered, és már sülhet is.

Többféle kenyeret is sütöttem mostanában, az egyik különlegesség a most bemutatásra kerülő tradicionális ír kenyér. Nem szórakoznak vele sokat, nem kelesztgetik, nem játszanak napokig a kovásszal. Pont ezért szeretem, csak össze kell keverni fakanállal, kicsit alakítani a formáján és már mehet is sülni.

Ír szódás kenyér kelesztés, dagasztás nélkül

De ne a megszokott, légiesen könnyű kenyeret várjuk, ennek a belseje tömörebb és markáns ízű lesz. Én nagyon szeretem még frissen, valamilyen szendvicskrémmel és rengeteg zöldséggel. A recept Maxtól van, szerinte frissen, vajjal és lekvárral a legfinomabb.

Ír szódás kenyér recept

  • 50 dkg sima liszt (lehet benne valamennyi teljes kiőrlésű is, ebben 10 dkg)
  • Kb. 45 dkg író, joghurt vagy kefir
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk cukor
  • 1 mk só

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top