Gasztro

Dagasztás nélküli berliner fánk bögrésen

Lassan egész kis fánkarzenálom lesz. De nem tehetek róla, nagyon szeretem, minden formában.

Ez a helyre kis fánkocska is nagy kedvenc lett, mert nem kell dagasztani, csak összegyúrni, gyorsan sül, és igazán élvezet már csak kézbe venni is, igazán párnaszerű, puha tésztája van.

Ráadásul végre arra is fény derült előttem, hogy hogyan kell úgy sütni a fánkot, hogy a világos mélyedés az ott maradjon a közepén.

Dagasztás nélküli Berliner fánk bögrésen

Bögrés fánk:

  • 1 bögre 2,8%-os langyos tej (2,5 dl)
  • 1 kocka friss élesztő (5 dkg)
  • negyed bögre porcukor (5 dkg)
  • 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
  • 4 tojássárgája
  • kb. fél bögre olvasztott vaj vagy margarin (10 dkg)
  • olaj a kisütéshez

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre.

A folytatásért kattints a Rupáner konyha caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top