Gasztro

Dagasztás nélküli berliner fánk bögrésen

Lassan egész kis fánkarzenálom lesz. De nem tehetek róla, nagyon szeretem, minden formában.

Ez a helyre kis fánkocska is nagy kedvenc lett, mert nem kell dagasztani, csak összegyúrni, gyorsan sül, és igazán élvezet már csak kézbe venni is, igazán párnaszerű, puha tésztája van.

Ráadásul végre arra is fény derült előttem, hogy hogyan kell úgy sütni a fánkot, hogy a világos mélyedés az ott maradjon a közepén.

Dagasztás nélküli Berliner fánk bögrésen

Bögrés fánk:

  • 1 bögre 2,8%-os langyos tej (2,5 dl)
  • 1 kocka friss élesztő (5 dkg)
  • negyed bögre porcukor (5 dkg)
  • 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
  • 4 tojássárgája
  • kb. fél bögre olvasztott vaj vagy margarin (10 dkg)
  • olaj a kisütéshez

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre.

A folytatásért kattints a Rupáner konyha caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése