Na de nem szeretném, hogy a fogadalmak miatt bárki is éhen maradjon, ezért hoztam nektek egy laktató és nem utolsósorban egészséges receptet. Jöjjenek a részletek!
Céklafőzelék, rozmaringos fokhagymás tepsis burgonyával
- kb. 1 kg cékla
- kb. 0,5-1 kg burgonya
- 2-3 db mandarin
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2-3 szál rozmaring
- egy kevés olívaolaj
- fél citrom leve
- fűszerek (só, bors, színes bors)
- 1 nagy pohár natúr joghurt
- 4-5 evőkanál liszt
A céklákat feldaraboljátok, majd megfőzitek. Ha megvagytok, akkor egy botmixerrel pürésítsétek, majd egy kis sóval-borssal lehet ízesíteni. Egy kevés vízzel felöntve forraljátok újra. Amíg felforr, van időtök, hogy megcsináljátok a joghurtos habarást. Ehhez semmi különösre nincs szükségetek, mindössze nagyjából fél pohár joghurtot csomómentesre elkevertek a liszttel, majd némi levet adtok hozzá. Ha megvan, szépen fokozatosan hozzáadjátok a rotyogó főzelékhez, még kb. 5-10 percig hagyjátok, amíg a liszt nyers íze el nem tűnik, és készen is vagytok a céklafőzelékkel!
A folytatásért kattints a Gasztrolabor caféblogra!