A leveles tésztás gyors vacsorák és a különféle pirítósok mellett az egyik legjobb gyors vacsora-alapanyag a gomba. Jó, ha mindig van otthon egy adag, akkor már nagy baj nem érhet minket. Egy kis kreativitás, pár hozzávaló, 30 perc, és kész is a finom és gyors vacsoránk.
Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma
- 80 dkg tölteni való közepes méretű csiperke
- 25 dkg krém-fehérsajt
- 2 dl natúr joghurt
- 20 dkg füstölt tarja
- 1 tojás
- 10 dkg reszelt Gouda sajt
- 1 csokor petrezselyem
- olívaolaj
- bors, só
A gombák tönkjét távolítsuk el, ha szükséges pucoljuk a gombákat, ha szép a külsejük, hagyjuk rajta a vékony, külső hártyát, ekkor csak mossuk. A krém-fehérsajtot villával törjük össze, keverjük el a joghurttal, a tojással, az apróra vágott sonkával, a zúzott fokhagymával, a vágott petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. Helyezzük a gombákat sütőpapírral bélelt tűzálló tálra, sózzuk, borsozzuk a belsejüket, töltsük meg a sajtkrémmel, szórjuk meg a reszelt sajttal , majd 220 fokra melegített sütőben süssük 25-30 perc alatt készre.
Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:
- Mit főzzek ma vacsira? Sütőtökös frittatát
- Gyors vacsora: paradicsomleves sajtos falatkákkal
- Sonkás batyu – gyorsan valami finomat vacsorára
- Gyors vacsora: tortillatekercs sült csirkemellel