Nem olyan régen a barátnőmnél, Mónikánál voltam. Segítettem neki, és utána közösen megebédeltünk. Paprikás krumpli volt a menü, de megkérdezte, hogy kérek-e mellé céklát. Hát persze! Anyukája készítette, és nagyon finom volt. Akkor jutott eszembe, hogy miért ne csinálnék magamnak én is céklát? Csakis magamnak, mert Férj még a látványától is rosszul van. El is mentem a zöldségeshez és vettem másfél kilónyit. Hazahoztam és neki is álltam elkészíteni.
Sosem csináltam előtte, gondoltam, csak nem lehet olyan nagy kunszt… és igazam is lett.
Savanyú cékla recept:
- 1,5 kg cékla
- 1,5 dl 10%-os ecet
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál só
- 1 kávéskanál köménymag
Ennyi az, amire szükségünk van. Első lépésként a céklát vízbe tesszük és körülbelül egy órán keresztül főzzük.
A folytatásért kattints a Saját otthon projekt caféblogra!