15 édesség, amit idén mindenképp ki kell próbálnod

Kun Gabi | 2016. Január 30.
Aki nem édesszájú, nyugodtan ugorja át ezt a cikket. Ám akinek az édesség ugyanolyan fontos szerepet játszik az étkezésében, mint nekem, annak ez a cikk kész aranybánya lesz.

Egészséges, bögrés, ötperces, hizlaló édességes receptek – a cafeblog bloggereinek mindenre van egy jó receptjük. A legjobbakból válogattam, hogy mindenki megtalálja a saját szája ízének megfelelő desszertet. 

1. Extra Low Carb cukkinis brownie 

A brownie az a süti, amire muszáj egy alakbarát verziót találni. Egy olyat, amit egy diétás ebéd után éhkoppon maradva elmajszolhat az ember lánya.

Hozzávalók:

 A recept folytatásáért kattints ide.

2. Csokoládétorta narancsos túróval töltve

Az egészséges vonalon tovább haladva készítem el nagyon hirtelen, még ma ezt a mindenmentes tortát. Tényleg minden fenékre veszélyes hozzávalótól mentes: nincs benne se fehér cukor, se liszt, úgyhogy innentől kezdve már csak jó lehet.

Hozzávalók a túrós réteghez:

A recept folytatásáért kattints ide.

3. Narancskrémes piskótatekercs (liszt nélkül)

Félig még mindig az egészséges irányvonalon haladhatunk, bár ez a piskótatekercs azért már jócskán tartalmaz cukrot, de legalább a lisztet kihagyhatjuk belőle. Ez azt jelenti, hogy majdnem lelkifurdalás nélkül nassolható.

Hozzávalók a narancskrémhez:

A recept folytatásáért kattints ide. 

4. Fondant au chocolate

Villámgyors és csupa-csupa csokoládé, tipikusan egy munkás nap után, este fotelbe lerogyva fogyasztandó édességféle. Ráadásul ebben a receptben kókuszliszttel és eritritollal készül, így gluténmentes diétákban is fogyasztható és cukorbetegek is ehetik.

Hozzávalók:

 A recept folytatásáért kattints ide.

5. Mákos guba revolúció

Innentől vége az egészséges és mindenmentes édességeknek, jöjjön a liszt és a cukor minden mennyiségben. A mákos guba gyerekkorunk nagy kedvence, felturbózva pedig főleg muszáj megkóstolni.

Hozzávalók:

A recept folytatásáért kattints ide. 

6. Tizenöt perces, serpenyős angol süti

Az a híres scone süti igazi aduász, mert úgy készíted el, ahogy a kedved tartja: lehet sós vagy édes, egészséges vagy egészségtelen. Jelen esetben egy csokis változatot válogattunk a listánkba, ami 15 percig is alig tart. Mármint az elkészítése. Bár, ahogy nézem az elfogyasztása is ennyi időbe telik majd maximum.

Hozzávalók:

A recept folytatásáért kattints ide. 

7. Kakaós-diós cantuccini

 Az angol után jöjjön egy olasz finomság, ropogós keksz, tele dióval. Vizionálok mellé tejeskávét, forró csokit, teát, de még akár limonádéval is el bírom képzelni. 

Hozzávalók:

A recept folytatásáért kattints ide.

8. Ötperces citromos túrótorta 

Az ötperces persze csak az összeállítására vonatkozik, mert azért egy kicsit több időt el kell töltsön a sütőben is, de a receptet olvasva megéri rászánni akár félórát is.

Hozzávalók a túrós réteghez:

9. Rigó Jancsi pohárban 

A kétbalkezesek legjobb választása, abszolút kezdőként is nyugodtan belevághat bárki az elkészítésébe. A pohárkrém és Rigó János házasságából született.

Hozzávalók a tésztához:

A recept folytatásáért kattints ide.

10. A legdurvább csokikrémtorta

A csokitorták és csokikrémek szerelmeseinek kötelező kipróbálni. Az eddigi csokoládés sütemények élménye szorozva százzal.

Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:

A recept folytatásáért kattints is.

11.  Almás-pudingos pite szerecsendióval

Több szempontból is izgalmas recept ez az almás-pudingos szépség. Egyrészt ha valami pudingos, akkor már rossz nem lehet, másrészt szeretem a különleges fűszerezést és szerecsendiós süteményt még sosem ettem. Épp itt az ideje.

Hozzávalók a töltelékhez:

 A recept folytatásáért kattints ide.

12. Narancsos-gyömbéres csokihab

Nem lehet lekattanni a csokoládés finomságokról, mert ha édességről van szó, akkor egyből a csoki jut eszünkbe. Következzen egy habkönnyű változat, ami mi más is lehetne, mint a híres csokimousse különleges fűszerezéssel. 

Hozzávalók (2 főre):

A recept folytatásáért kattints ide.

13. Baklava sajttorta

Nem csak érdekes párosítás, de látványnak sem utolsó a baklava és a sajttorta párosításából létrejött édesség. Ha kész réteslappal állunk neki a sütésnek, akkor pedig még nagyon nehéz dolgunk sem lesz.

Hozzávalók (18 cm-es formához):

 A recept folytatásáért kattints ide.

14. Csokoládés kalácspuding

A maradék kalács újrahasznosítására a kalácspuding készítése a legegyszerűbb módszer, nevezik a szegények pudingjának is, bár ez nem állja meg ma már a helyét a kalács árát nézve. Hétköznap egy szürke, téli estén remek társ lesz belőle.

Hozzávalók:

A recept folytatásáért kattints ide.

15. Fehércsokis-áfonyás sajttorta

A sütés nélküli édességek közül az egyik legjobb kombináció az áfonyát keverni a csokoládéval. Pláne, ha ez a csokoládé fehér, amitől egy extra gellert kap a jól ismert desszert.

Hozzávalók a krémhez:

Áfonyaszósz a tetejére:

A recept folytatásáért kattints ide.

Jó sütizést!

Exit mobile version