Unod a plüssszívecskéket és a giccses Valentin-napi ajándékokat? Megértjük. Épp ezért most egy olyan csináld magad ajándékot mutatunk, ami biztos, hogy megédesíti a kapcsolatodat. Felkészültél? Nem lesz bonyolult, ígérjük.
Gyümölcsös szívpite hozzávalói:
- ½ csésze kristálycukor
- csipet só
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 evőkanál víz
- 1 evőkanál citromlé
- 16 dkg fagyasztott meggy vagy bármilyen gyümölcs
- 1 csomag fagyasztott tészta
- 1 felvert tojás
Egy serpenyőben közepes lángon hevítsük a cukrot, a sót, a kukoricakeményítőt, a vizet, a citromlevet és a cseresznyét. Kevergessük. Hagyjuk főni körülbelül öt percig, amíg a cseresznye megpuhul és a kukoricakeményítő besűrűsödik. Ha készen van, hűtsük le a cseresznyés tölteléket.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A pitetésztát enyhén lisztezett felületen gyújtsuk ki. (Ha nem akarsz fagyasztott tésztából dolgozni, készíts egy gyors pitetésztát.) Vegyünk egy nagy szív alakú formát és vágjuk ki a szívecskéket. Ebből a mennyiségből 16 szív formának kell születnie. 8 darabnak a közepét ugyancsak vágjuk ki egy kicsi szív alakú formával, ezek lesznek a felső részek.
A felvert tojással kenjük be az alsó piteszívek szélét, majd tegyünk azok közepébe 2 kanállal a lehűlt töltelékből. Tegyük rájuk a felső, lyukasztott szíveket és a megkent széleknél óvatosan nyomkodjuk össze a tésztákat, hogy a tojás segítségével jól összeragadjanak. Majd egy villával ugyancsak nyomkodjuk körbe a széleket. Így nemcsak szebb lesz a piténk, hanem még jobban összeáll a tészta. Kenjük meg a maradék tojással a szíveket és tegyük őket a sütőbe. Végül süssük aranybarnára a sütiket 20-25 perc alatt 180 fokon.
Cute 🙂 http://bit.ly/1mkAmoq
Közzétette: Tip Hero – 2016. február 6.