Gasztro

Valentin-nap: így készül a szív alakú pite

Szeretnéd megédesíteni a szerelmed? Süss gyönyörű szívpitét könnyen, gyorsan.

Unod a plüssszívecskéket és a giccses Valentin-napi ajándékokat? Megértjük. Épp ezért most egy olyan csináld magad ajándékot mutatunk, ami biztos, hogy megédesíti a kapcsolatodat. Felkészültél? Nem lesz bonyolult, ígérjük.

Gyümölcsös szívpite hozzávalói: 

  •  ½ csésze kristálycukor
  •  csipet só
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  •  2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 16 dkg fagyasztott meggy vagy bármilyen gyümölcs
  • 1 csomag fagyasztott tészta
  •  1 felvert tojás

 

Édes Valentin-nap: így készül a csodás piteszív

Egy serpenyőben közepes lángon hevítsük a cukrot, a sót, a kukoricakeményítőt, a vizet, a citromlevet és a cseresznyét. Kevergessük. Hagyjuk főni körülbelül öt percig, amíg a cseresznye megpuhul és a kukoricakeményítő besűrűsödik. Ha készen van, hűtsük le a cseresznyés tölteléket.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A pitetésztát enyhén lisztezett felületen gyújtsuk ki. (Ha nem akarsz fagyasztott tésztából dolgozni, készíts egy gyors pitetésztát.) Vegyünk egy nagy szív alakú formát és vágjuk ki a szívecskéket. Ebből a mennyiségből 16 szív formának kell születnie. 8 darabnak a közepét ugyancsak vágjuk ki egy kicsi szív alakú formával, ezek lesznek a felső részek.

A felvert tojással kenjük be az alsó piteszívek szélét, majd tegyünk azok közepébe 2 kanállal a lehűlt töltelékből. Tegyük rájuk a felső, lyukasztott szíveket és a megkent széleknél óvatosan nyomkodjuk össze a tésztákat, hogy a tojás segítségével jól összeragadjanak. Majd egy villával ugyancsak nyomkodjuk körbe a széleket. Így nemcsak szebb lesz a piténk, hanem még jobban összeáll a tészta. Kenjük meg a maradék tojással a szíveket és tegyük őket a sütőbe. Végül süssük aranybarnára a sütiket 20-25 perc alatt 180 fokon.

Cherry Heart Pies

Cute 🙂 http://bit.ly/1mkAmoq

Közzétette: Tip Hero – 2016. február 6.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top