Gasztro

Valentin-nap: így készül a szív alakú szendvics

Kezdd a Valentin-napot egy csodás reggelivel! Amilyen egyszerű, olyan finom.

Nem kell ahhoz nagy tudomány, hogy egy különleges és szerelmes reggelit készíts kedvesednek Bálint-napon. Ez az isteni szendvics igazán egyedi ajándék lehet, sőt még a férfiak is gond nélkül összedobhatják.

Amire szüksége lesz a Valentin-napi szendvicshez:

  •  2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • 1 evőkanál lekvár
  • 2 szelet sajt
  •  1 evőkanál vaj
  • 1 tojás

 

Szívszendvics újratöltve: így készül egy fincsi szerelmes reggeli

Tegyük a kenyeret a munkafelületre. Kenjük meg lekvárral, tegyünk rá sajtot és fedjük be a másik szelet kenyérrel. A tojást szedjük ketté, vegyük külön a fehérjét és a sárgáját. Egy evőkanál vajat olvasszunk meg egy serpenyőben közepes lángon, majd tegyünk a szendvicset a serpenyőbe és süssük mindkét oldalát 3-3 percig, míg aranybarna nem lesz.

Ha kész, vegyük ki a szendvicset és a közepéből egy szív alakú sütiformával vágjunk ki egy darabot. Ha megvagyunk, tegyük vissza a serpenyőbe a szendvicset és a közepébe öntsük bele a tojásfehérjét. Ha kicsit sült, tegyük bele a tojásfehérjét is. Hogy hamarabb elkészüljön, be is fedhetjük a serpenyőt. Végül a kivágott szív alakú szendviccsel együtt tálaljuk.

Heart-Shaped Egg-in-Toast

Heart-Shaped Egg-in-ToastFull Recipe: http://bit.ly/1TQ8whA

Közzétette: Tip Hero – 2016. február 9.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top