A munkanap szerves része az ebédszünet is, akár egy prezentáció vagy egy meeting. Az amerikaiak 65 százaléka mégsem veszi elég komolyan: a legtöbben a monitor előtt kapnak be valami – az esetek többségében – nem túl egészséges snacket, szendvicset vagy pizzát. Pedig egy kényelmesen elfogyasztott, egészséges ebéd segít a pluszkilók elkerülésében, és a hatékonyságunkat is növeli a nap hátralevő részében. Hogy csinálják az egészségesen élők?
1. Előre felkészülnek az ebédre
Az egészségükre tudatosan odafigyelők nem hazardíroznak a büfé vagy a kantin kínálatával. Inkább előre készülnek, akár egész hétre, már hétvégén megtervezik, melyik nap mit esznek, mikor készítik el, és még a gusztusos csomagolásra is figyelnek.
2. Kerülik a nehéz ételeket
Csirkepaprikás a munkanap közepén? Az egészségesen étkezők köszönik szépen, majd inkább a vasárnapi ebédre. A nehéz ételek álmosítanak, elnehezítenek, így pedig nehéz kihúzni a nap végéig. Saláta, teljes kiőrlésű gabonafélék, hüvelyesek, halak, zöldségek, gyümölcsök… bőven lehet válogatni olyan ételekből, amik ahelyett, hogy lehúznának, energiával töltenek fel.
3. Kihasználják a szünet minden percét
Ahelyett, hogy sietve bekapnának valamit, megengedik maguknak, hogy komótosan, az íróasztaltól minél távolabb fogyasszák el ebédjüket. Egész nap hajtasz, add meg magadnak azt a fél vagy egy órát, hogy csak az étkezésre és a pihenésre koncentrálj!
Forrás: The Huffington Post