Gasztro

5 gyors és kalóriaszegény reggeli

Reggelente többnyire fejetlen rohanásban vagyunk, és ilyenkor nyilvánvalóan nem ülünk neki egy ráérős és kiadós reggelinek. Mutatunk néhány ötletet, amik gyorsak, egészségesek, és még kalóriaszegények is.

1. Görög joghurt müzlivel és gyümölccsel (320 kcal)

Olyan, mint egy desszert reggelire, csak még egészséges is! A jó minőségű müzli és a krémes görög joghurt lassan felszívódó és energiát adó táplálékot biztosítanak a reggeli után még jó néhány óráig. Fél csésze görög joghurthoz adjunk egyharmad csésze müzlit, vágjunk bele egy almát, és bolondítsuk meg egy csipet fahéjjal.

5 gyors és kalóriaszegény reggeli

2. Proteines zabkása áfonyával (280 kcal)

A bajnokok reggelije! A zabkását már ismerjük, de egy kis vaníliás proteinportól még táplálóbb (és nem mellesleg finomabb) lehet ez a fogás. Puhítsunk meg fél csésze zabot, adjunk hozzá egy nagy kanál proteinport, és szórjunk rá egy csésze áfonyát.

3. Avokádós pirítós (380 kcal)

Az avokádó valóságos egészségbomba, ezért csak jól járhatunk el, ha azonnal ezzel indítjuk a napot. Ha tojást is ütünk rá, még proteinben sem szenvedünk hiányt a nap első felében. Két szelet rozskenyeret pirítsunk meg, kenjük rá az avokádó puha húsát, utána pedig halmozzunk rá egy (tapadásmentes serpenyőben lehetőleg olaj nélkül sütött) tükörtojást! Királyi.

5 gyors és kalóriaszegény reggeli

4. Banános-gyömbéres smoothie (310 kcal)

Ha reggel még egyszerűen nem áll rá készen a szervezeted, hogy nagy lakomát csapjon, a smoothie lesz a te mementőd. Ez a smoothie tápláló és finom, ráadásul a gyömbér még a háborgó gyomrot is megnyugtatja. Turmixoljunk össze egy banánt, 3/4 csésze görög joghurtot, egy evőkanál mézet és fél teáskanál frissen őrölt gyömbért!

5. Lazacos szendvics (280 kcal)

A lazac hihetetlenül egészséges étel, rengeteg benne az Omega-3 zsírsav és a vitamin, szóval megéri a reggelt egy ilyen pazar fogással indítani. Fogjunk valamilyen teljes kiőrlésű kenyérfélét, kenjük meg light sajtrémmel és fektessük rá a csodás lazacszeleteket.

5 gyors és kalóriaszegény reggeli

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top