Mielőtt a világ legjobb séfje címéért versenybe szállhatnának 2017-ben Lyonban, a versenyzők kontinensviadalokon csapnak össze. A Bocuse d’Or Europe a selejtezősorozat legnézettebb eseménye, ahonnan a legtöbb, tizenegy versenyző kerül ki a világdöntőre. A verseny 2016-os európai döntőjét első alkalommal rendezik Budapesten, május 10-11. között.
A hazai döntőbe a selejtezőkből hatan jutottak, ők mérik össz tudásukat a mai napon.
- Pohner Ádám – Olimpia Étterem, Budapest
- Szabó László – Sodexo
- Volenter István – 67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár
- Sándor Rodrigo – Costes Downtown, Budapest
- Győrffy Árpád – Kollázs – Four Seasons, Budapest,
és indul a versenyen
- Széll Tamás, a budapesti Onyx Étterem séfje, a Bocuse d’Or 2013-as világdöntőjének 10. helyezettje is.
A magyarországi döntőn a séfek már nem egyedül indulnak, commis-jukkal, azaz segédjükkel alkotnak csapatokat. A zsűri a finalisták által meghívott, egy-egy őket képviselő magyar séfből, valamint hat további nemzetközi szaktekintélyből áll.
A döntősök már a februári megmérettetésen is az európai, Budapesten megrendezésre kerülő döntő alapanyagaival dolgozhatnak, amelyek természetesen magyarok lesznek, így a halételhez szolgáló dunai kecsege és kaviárja, valamint a hústál alapját adó gímszarvasborjúcomb és -gerinc. A Bocuse d’Or történetében ez lesz az első alkalom, hogy mindkét versenyétel fő összetevője a vendéglátó nemzet konyhájának alapanyagai közül kerül ki, ráadásul a versenyhez kapcsolódó eseményeken is kizárólag magyar borokat szolgálnak fel.
Májusban Budapesten húsz versenyző 5 óra 35 perces kulináris show-n harcol a Bocuse d’Or Europe 2016 győztesének címéért. A 2017-es világdöntőn az amerikai, az európai, valamint az ázsiai kontinentális döntők legjobbjai vehetnek részt, összesen 24 ország séfjei.