Sok zöldség, egy kis sajt, és kész is a gyors vacsoránk, az isteni zöldségleves.
Hozzávalók:
- 1-1 kisebb répa és gyökér, durvára reszelve
- ½ fej kisebb zellergumó, durvára reszelve
- 1/3 póréhagyma
- fél kocka bio zöldségleves kocka vagy 3 dl alaplé
- 2 ek tejszín
- 1 ek érett sajt, finomra reszelve (pl. Provolone, Pecorino)
- tengeri só
- frissen őrölt fehér bors
- 2 tk petrezselyem, felaprítva
- A póréhagymát félbe vágjuk, vékonyra szeleteljük és közepes lángon párolni kezdjük, majd 2 perc után hozzáadjuk a répát, gyökeret és a zellert, sózzuk és további 3 percet pirítjuk, kicsit magasabb hőfokon.
- Közben felforralunk 3 dl vizet és a zöldségalapra morzsoljuk a leveskockát, majd felöntjük a forró vízzel (vagy kocka hiányában az alaplével) és 5 percet gyöngyöztetjük lefedve.
- Utolsó lépésként hozzáadjuk a tejszínt, a fehér borsot és a sajtot, végül pedig igazítunk a fűszerezésén, ha szükséges. Lehúzzuk a tűzről az edényt, és belekeverjük a petrezselymet.
- Ízlés szerint csípősre hangolhatjuk egy csipet csilipehellyel, amit az alaplével együtt adunk hozzá.
Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:
- Mit főzzek ma vacsira? Sütőtökös frittatát
- Gyors vacsora: paradicsomleves sajtos falatkákkal
- Sonkás batyu – gyorsan valami finomat vacsorára
- Kedvenc gyors vacsoránk: a shakshuka