A gyors vacsorákat nemcsak hétköznap, hanem hétvégén is szeretjük. Milyen jó lenne a hétvége utolsó óráit is kihasználni és pihenéssel tölteni. De mi legyen az, ami gyors is és finom is? Legyen most spenótos rétes!
Hozzávalók 2 rúdhoz:
- 1 csomag réteslap (6-8 lap) vagy leveles tészta
- 1 dl olaj a lapok kenéséhez
- 1 tojás a rétes kenéséhez
A töltelékhez:
- 350 g mirelit spenótpüré
- 2 ek. olaj
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. keményítő
- só, bors
A 2 evőkanál olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott fokhagymát, és felmelegítjük rajta a felengedett spenótpürét. Ha már felforrt, a keményítőt pici vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a spenótot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni. A réteslapokat megkenjük olajjal, egymásra rétegezzük (rudanként 3-4 darab), a tölteléket egy rúdba rendezzük a tészta szélén, és szorosan feltekerjük. Megkenjük tojással, ha van kedvünk, megszórhatjuk olajos magvakkal is. 170-180 C fokos sütőben pirosra sütjük.
Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:
- Mit főzzek ma vacsira? Sütőtökös frittatát
- Gyors vacsora: paradicsomleves sajtos falatkákkal
- Sonkás batyu – gyorsan valami finomat vacsorára