Gyors vega vacsora: gombafasírt

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2016. Február 27.
Hús nincs benne, de felér egy jó húsgombóccal ez a gombafasírt. Gyorsan elkészül, finom és egyszerű: nem is kell más vacsorára.

A gyors zöldségfasírtok egyébként is nagy kedvenceink, de mindig van hely az újdonságoknak, így ennek a gombafasírtnak is, ami tökéletes gyors vacsora lesz ma este.

Gombafasírt

Hozzávalók (kb. 8 10 db-hoz):

Tisztítsuk meg a gombát és vágjuk fel apróra. Szeleteljük fel a lila hagymát is és kevés olajon dinszteltjük. Adjuk hozzá a gombát és pároljuk meg. Tegyük félre hűlni. Fűszerezzük sóval, oregánóval, majorannával. Keverjük bele a tojást, vagy a vízzel feloldott chiamagot. Szórjuk meg zsemlemorzsával, liszttel, keverjük össze. Tegyük hűtőbe 20 percre. Ekkor formázzunk belőle gombócokat, tenyerünkkel lapítsuk le és felmelegített olajon süssük át mindkét oldalán.
Használhatunk szilikonos muffinformát, ehhez kb. 25 perc sütési idő szükséges, olaj nélkül.

Dubravecz Emese a Marmalade blog szerzője, alkalmanként szeret elkalandozni a vegetáriánus, makrobiotikus ételek világába, ugyanakkor nagy hódolója és kipróbálója a házias görög konyhának is. Két kisgyerek anyukájaként kekszek, palacsinták, reggeli kásák és torták újabb és újabb ízvariációi kerülnek az asztalára.
 

 További húsmentes fasírtok az NLCafén:

Exit mobile version