A különlegesen finom málnás-joghurtos muffin receptjét készítheted laktózmentesen is. Ebben az esetben a joghurt helyett 1,5 dl rizs-, mandula vagy kókusztejet használj. Cukor helyettesíthető nyírfacukorral vagy eritriollal, akkor a muffin kalóriaértékét csökkented. Az eredeti recept alapján elkészítve egy muffin energiaértéke nagyjából 160 kcal.
A málnás-joghurtos muffin hozzávalói
- 24 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 1 pohár görög joghurt
- 15 dkg málna (lehet fagyasztott is)
- 2 tojás
- 0,5 dl olaj
- 2 tk. sütőpor
- csipet só
Így készül a málnás-joghurtos muffin
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Helyezz sütőpapírkákat a 12 mélyedéses muffin sütőtálba.
A fagyasztott málnát olvaszd ki, csöpögtesd le. A friss málnát mosd meg, papírtörlővel itasd le a vizet.
Egy nagyobb tálban keverd össze a muffin száraz hozzávalóit, így a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót. Egy másik tálban keverd föl a tojásokat, add hozzá a joghurtot és az olajat, majd öntsd a száraz keverékhez. Nem kell simára keverni, nem baj, ha kissé csomós marad. A málnát viszont óvatosan keverd a muffin tésztájához, hogy lehetőleg ne törjön össze.
A tésztával töltsd meg a sütőmélyedéseket, majd told a sütőbe, és süsd a muffint 20-25 percig.
További muffin receptet találhatsz az NLCafén
- Nemcsak édesen finom: vendégváró sós muffinok
- Így készül a csokis-banános muffin
- Duplán csokis muffin, amit imádni fogsz
- Készíts húsvétra csokis muffint – mások is ezt ajánlják
Fotó: Pinterest