Emlékszem, pár évvel ezelőtt a szokásos éves üzemorvosi vizsgálaton megkérdezte a hetvenes, galambősz doktor, hány kávét iszom naponta. Amikor azt feleltem, hármat, mosolyogva válaszolt: “Nem baj, kedves, két-három év, és úgyis átszokik a teára.” Én? Ugyan! Teát csak akkor iszom, ha beteg vagyok – feleltem. Most ott tartok, hogy minden egyes munkanapomat egy liter gyümölcstea lefőzésével kezdem, és legfeljebb csak reggel iszom kávét, de akkor sem mindig. Szóval esetemben az van, hogy meg kellett érnem arra, hogy a teázást igazán értékelni tudjam. Most viszont már imádom a hozzá fűződő külsőségeket is, mint a szép csésze, a vízforraló bugyogása, a pillanat, amikor a kész teába citromlevet öntök, és a színe hirtelen életre kel… És persze odavagyok az ötletes teatojásokért is. Az alábbiak közül például választani sem tudnék, legszívesebben most rögtön összevadásznám az internetről mindet!
Olvass még teáról és teázásról az NLCafén:
- Mi is az a sült tea?
- Kávé vagy tea – melyik egészségesebb?
- Így készül a házi lélekmelegítő tea
- A legmenőbb teák 2016-ra