Medvehagymás csirkemell
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 3 dl tejszín
- 5 dkg vaj
- 2 szál újhagyma
- 40 dkg medvehagyma
- só, bors
Elkészítés
A kettévágott csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd a vajon mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Kivesszük a húst a serpenyőből, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a felkarikázott újhagymát. Rádobjuk az apróra vágott medvehagymát, sózzuk, borsozzuk, és néhány perc alatt puhára pároljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, néhány perc alatt összeforraljuk. A mártást a csirkemellre kanalazzuk, és rizzsel vagy sült burgonyával tálaljuk.
Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:
- Mit főzzek ma vacsira? Sütőtökös frittatát
- Gyors vacsora: paradicsomleves sajtos falatkákkal
- Sonkás batyu – gyorsan valami finomat vacsorára
- Gyors vacsora: tortillatekercs sült csirkemellel