Gasztro

Gyors vacsora: sütőtökös-zöldséges ragu

Ha maradt még a kamrában egy kis sütőtök, dobjatok össze belőle egy isteni, indiai ízekkel gazdagított gyors vacsorát.

Sütőtökös-krumplis zöldséges ragu

Hozzávalók:

  • 1 dl víz
  • 1/2 kk. piros paprika
  • 1/2 kk. garam masala
  • 1 ek. natúr joghurt
  • 100 g tempeh azaz tofu

Hozzávalók a raguhoz:

  • 1 fej lila hagyma
  • 3 ek. paradicsompüré
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 3 ek. kókuszreszelék
  • 1 kiskanál kurkuma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. reszelt gyömbér
  • 1 kk. barnacukor
  • 2 kisebb burgonya
  • 1 kk. koriander
  • 150 g sütőtök
  • 1 dl tejszín
Kategóriafőétel
Elkészítési idő45 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Hámozzuk meg a burgonyát és a sütőtököt, és szeleteljük fel apró kockákra. Aprítsuk fel a hagymát.

A tempeht szeleteljük fel, és pácoljuk be a joghurt, garam masala, pirospaprika és víz keverékével.

Egy serpenyőben melegítsük fel a kókuszolajat. Adjuk hozzá a felszeletelt hagymát és pároljuk. Adjuk hozzá a fűszereket, a kurkumát, a koriandert, a garam masalát, a paprikát, fokhagymát, és keverjük össze. Főzzük még néhány percig. Adjuk hozzá a lereszelt gyömbért, a kókuszreszeléket és a burgonyát, sütőtököt. Kis víz hozzáadásával pároljuk puhára a zöldségeket. Keverjük bele a bepácolt, leszűrt tempeht, a paradicsomszószt és a cukrot és ízlés szerint kevés sót is. Főzzük fel, majd lágyítsuk a szószt a tejszínnel. 

 

Dubravecz Emese a Marmalade blog szerzője, alkalmanként szeret elkalandozni a vegetáriánus, makrobiotikus ételek világába, ugyanakkor nagy hódolója és kipróbálója a házias görög konyhának is. Két kisgyerek anyukájaként kekszek, palacsinták, reggeli kásák és torták újabb és újabb ízvariációi kerülnek az asztalára.

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top