Gasztro

Szuperételek, amiket bármilyen fogásba becsempészhetsz

A csupa egészséget hordozó szuperételek sokkal táplálóbbá tehetik fogásainkat – ezért mutatunk néhányat, amit szinte bármilyen ételbe belecsempészhetünk.
Szuperételek, amiket bármilyen fogásba becsempészhetsz

1. Spenót

Gyerekként többnyire a hideg ráz tőle, pedig nem árt megtanulni szeretni a spenótot. Ez a szuperétel rengeteg vas és vitamin forrása, sok benne a rost, a kalcium, a magnézium és a protein is. Arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem kell hagyományosan, főzelék formájában fogyasztanunk. Ehetjük salátának, kiegészíthetünk vele húsokat, de még isteni spenótos pitét is készíthetünk belőle.

2. Áfonya

Ez a kicsi, kék bogyó igazi csodaszer. Szinte alig van benne cukor, ellenben rengeteg a C-vitamin és az antioxidáns. Fogyaszthatjuk magában, de akár salátákhoz is hozzáadhatjuk feltétként, jól mutat a reggeli joghurtban, de még egy csodás shake-ben is.

3. Avokádó

A szuperételek közül talán ez a zöld, krémes finomság a legismertebb. Az avokádóban rengeteg az egészséges zsír, a rost és a kálium is. Semleges ízének hála, szinte mindenhez passzol – a jól bevált krémen túl készíthetünk belőle turmixot, kenhetjük pirítósra, vagy hozzáadhatjuk kedvenc salátánkhoz.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top