Ha valaki egyszer megkóstolja a madártejet, onnan már nincs visszaút. Most ráadásul olyat receptet hoztunk, amelytől tényleg nincs menekvés, mert függővé tesz. Ha meg akarod lepni a szeretteidet valami olyan finom édességgel, amilyet még tuti nem ettek, és biztosan imádni fognak, akkor megtaláltad a tökéletes madártej receptjét. Kalandra fel, mennyei lesz, ígérjük!
Ha szereted a madártejet, már fél siker. Ha pedig nem ragaszkodsz foggal-körömmel a megszokotthoz, megvan a másik fele is. Hiszen az nem lehet kérdés, hogy élvezni fogod-e ezt a csodát.
Amire szükséged lesz a karamellás madártejhez:
Tojáshab:
- 2 tojásfehérje
- csipet só
- 2 és fél evőkanál cukor
Karamell:
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál víz
Tojásos öntet:
- 2 tojássárgája
- 3 evőkanál cukor
- 3/4 csésze tej
- vanília
Kell még:
- szeletelt mandula
- áfonya
- málna
Készítsd el a karamellszószt: tedd a cukrot egy serpenyőbe, önts rá 1 evőkanál vizet és melegítsd közepes lángon, amíg aranybarna színt nem kap. Add hozzá a másik evőkanál vizet és keverd össze. Öntsd egy hőálló tálba a karamellöntetet, hintsd meg a mandulával és tedd félre.
Egy tálban verd habossá a tojásfehérjét és a sót. 1 perc után add hozzá a cukrot is, és azzal verd tovább, amíg meg nem keményedik. A habot öntsd a karamell tetejére és simítsd el. 180 fokon süsd 25 percig.
Keverd ki a tojássárgákat a cukorral, a tejet pedig tedd fel melegedni. Még mielőtt felforrna, vedd le a tűzről és öntsd rá a kikevert tojásra. Tegyél bele vaníliát is, és az edényben ismét tedd fel főni a keveréket. Ha elkészül a puding, öntsd ki tányérokra. A karamelles habból szedj a közepébe, majd díszítsd gyümölccsel az édességet.
Floating Island Dessert (Ile Flottante)Full recipe: http://taste.md/1R40sFn
Közzétette: Tastemade – 2016. március 24.