Gasztro

Egészségesnek hitt ételek, amiktől mégis elhízhatsz

Nem minden arany, ami fénylik: néha azt hisszük, egy fogás egészséges, és kiderül, hogy mégis hizlal!

1. Popcorn

A popcornról olyannyira elterjedt, hogy egészséges és lelkiismeret-furdalás nélkül fogyasztható ropogtatnivaló, hogy még a popcorndiéta is megszületett. Pedig azért érdemes fenntartásokkal kezelni ezt az állítást. A popcorn egyrészt felnyomja a vércukorszintet, amitől hamar újra éhesek leszünk, ráadásul fogyasztása arra késztet minket, hogy még több sót és zsírt kívánjunk. A mikróban készített verzió a mikrohullámok miatt sem túl jó, de a házilag készített verzió sem olyan egészséges, mint gondoltuk.

2. Proteinszelet

Sokan cserélik le a csokoládékat és más cukros finomságokat az egészségesként hirdetett proteinszeletekre. Könnyedén bedőlhetünk az olyan hívószavaknak, mint protein és rost, de valójában sokak szerint csak túlárazott édességszeletről van szó. Ugyanis cukor ezekben is bőven van, tehát túlzásba vitt fogyasztásuk semmivel sem jobb az édességevésnél.

Egészségesnek hitt ételek, amiktől mégis elhízhatsz

3. Agavészirup

Mostanság divatosak az agavésziruppal édesített termékek, amelyektől általában azt is reméljük, hogy nem szaladnak ránk fölösleges kilók tőle. Sajnos ez tévedés. Az agavészirup 97 százaléka fruktóz, és ha ezt használjuk édesítésre, ugyanúgy elhízhatunk, mint más cukorfajtáktól. Ráadásul állítólag a májnak sem tesz jót.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top