Szinte nincs nap, hogy ne olvasnánk róla, mennyire fontos a reggeli, és bár nekünk is megvannak a kedvenc reggelijeink, azért mindig jó egy kicsit frissíteni a választékot.
Körtés-fahéjas zabkása
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 2 pohár víz
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 db körte
- 1 pohár zabpehely
- ízlés szerint méz
Elkészítés
A zabpelyhet a vízzel együtt kis lábasba öntjük és közepes lángon, néha megkevergetve sűrűre főzzük. Még melegen hozzákeverjük a mézet és csipetnyi őrölt fahéjjal ízesítjük. Pár percig hűlni hagyjuk. Közben meghámozzuk és felkockázzuk a körtét, bőségesen megszórjuk vele a tálkákba adagolt zabkását, és őrölt fahéjjal hintjük meg.
Még több reggeli az NLCafén:
- 5 gyors és kalóriaszegény reggeli
- Igyunk turmixot reggelire!
- Elegáns reggeli: sütőtökös-kakaós kuglóf