A zabpehely és az abból készült zabkása igazi jolly joker a fogyókúrás étrendet követők számára: kiváló protein- és rostforrás, nem tartalmaz sok kalóriát, ráadásul a lassan felszívódó szénhidrátok csoportjába tartozik. Lássuk, hogyan hozhatjuk ki a zabkásából a maximumot – a fogyókúra szempontjából!
Még több fehérje
A zab már önmagában is szuper fehérjeforrás, de tovább növelhetjük a protein arányát, ha egy kis mandulát, mogyoróvajat vagy görög joghurtot adunk hozzá.
Még több rost
A rosttartalmát is kimaxolhatjuk a zabkásánknak, például úgy, hogy gyümölcsökkel koronázzuk meg: egy kis sárgabarack, datolya, bogyós gyümölcs, körte vagy alma a tetejére, és máris megsokszoroztuk a benne lévő rostot! Ugyanilyen jó választás egy kis hozzáadott chiamag is.
Még több omega-3
Mivel az omega-3-zsírsavak mind a fogyókúrának, mind az egészségnek jó barátai, ne sajnáljuk őket a zabkásából sem: adjunk hozzá egy teáskanálnyi lenmagot, ami biztosítja, hogy hozzájussunk ehhez a szuper tápanyaghoz!
Kevesebb cukor
Ha édesen szeretjük, de nem akarjuk plusz kalóriákkal és cukorral túlzsúfolni, cukor, méz és juharszirup helyett, keverjünk a zabkásához pépesre nyomkodott banánt vagy epret!
Forrás: Popsugar