A medvehagyma egyetlen hátránya, hogy viszonylag rövid ideig kapható. Ezt a különleges zamatú saláta- és fűszernövényt idén tavasszal mindenképpen meg kell kóstolnod. Elronthatatlan muffinreceptet ajánlunk ehhez. Laktózérzékenyek a tej és a vaj helyett használhatnak kókusz- vagy rizstejet, kókuszzsírt.
A medvehagymás-fetás muffin hozzávalói
- 30 dkg liszt
- 1 csomag medvehagyma
- 20 dkg feta
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 tojás
- 3,5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 ek. reszelt parmezán
- 1 tk. szódabikarbóna
- ízlés szerint só, bors
Így készül a medvehagymás-fetás muffin
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Olajozd ki vagy papírral béleld ki a 12 darabos muffinos sütőtálat.
Mérd ki egy nagyobb tálba a lisztet, keverd hozzá a szódabikarbónát, a felaprított fetát, kaliforniai piros paprikát és a friss tavaszi medvehagymát. Egy másik edényben robotgéppel keverd habosra a tejet, a tojást és az olvasztott vajat, majd keverd hozzá a lisztes zöldségekhez, sajthoz. Ha szükséges, sózd, borsozd ízlésed szerint.
Az ötperces medvehagymás recept hozzávalóiból összeállított tésztát oszd el a 12 mélyedésben, majd told az előmelegített sütőbe, és cca. 25 perc alatt süsd szép pirosra. Melegen, hidegen is rendkívül finom a medvehagymás-fetás sütemény.
További medvehagymás recepteket találhatsz az NLCafén
- Mesés fogás: kihagyhatatlan medvehagymás pesto
- Készíts medvehagymás-juhtúrós pogácsát
- Mennyei recept: így főzhetsz medvehagymalevest
- Hogyan tartósítható a medvehagyma? Kapcsolódj a beszélgetésbe
Fotó: Pinterest