Réteges füstölt sajtos pogácsa
Kedvencem az a pogácsa, amelyet mielőtt megennék, szét tudom választani és rétegenként ehetem meg. Nem tudom, ez honnan jött, de tényleg ezt szeretem a legjobban. Ezt általában hajtogatással lehet elérni, ami eléggé időigényes művelet. Most azonban viszonylag gyorsan, egyszerűen szerettem volna pogácsát készíteni.
Ezt a tejfölös változatot azért szeretem, mert az összeállítás után beteszem pihenni a hűtőbe, és utána már dolgozhatok is vele. Csináltam már hajtogatva, lenmaggal, de most egyszerűbben oldottam meg. Viszonylag vastagra nyújtottam a tésztát és úgy szaggattam ki. Az eredmény egy réteges, nagy finom belsejű pogácsa, ezúttal füstölt sajttal. Kattints ide a receptért!
Nagymama tökéletes pogácsája
Két extra hozzávaló teszi különlegessé: a házi tej pilléje és a 35%-os rum.
Megvan a tökéletes pogácsareceptem, ami eddig itt volt az orrom előtt. Nagymama és anya is ezt szokták sütni, ám eddig nem volt alkalmam velük együtt elkészíteni. Hiába volt meg a hozzávalók listája, a munkafolyamatot nem láttam, így nem tudtam elkészíteni, eltanulni. Most sikerült!
Este begyúrom, másnap szaggatom recept. Nagymama csak simán kinyújtja és kiszaggatja, anya pedig 3x hajtogatja. Szuper a végeredmény, akárhogy is készül! Tökéletes recept! Tényleg!
Nagymama házi tejet tart otthon, ő a pilléjét teszi bele a tejföl helyett. Kattints ide a receptért!
Még több pogácsa az NLCafén:
- 3 pogácsa a hétvégére
- Ezt a receptet ki kell próbálnod! Sokmagvas pogácsa
- Expressz pogácsa 4 hozzávalóval