Húsgombóc fehérboros mártásban
Hozzávalók 6 személyre:
- hintéshez liszt
- ízlés szerint só
- 1 tojás
- ízlés szerint bors
- 10 aszalt paradicsom
- 1 csésze reszelt parmezán
- 500 g darált marhahús
- 100 g ricotta
Bormártás:
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 2,5 dl fehérbor
- 50 ml olívaolaj
- 10 apróra vágott aszalt paradicsom
Elkészítés
Tegyük egy keverőtálba a darált marhahúst, a ricotta sajtot, a tojást, a napon szárított paradicsomot, a parmezánt, a sót és a borsot. Alaposan keverjük össze, amíg minden hozzávaló egyenletesen el nem oszlik. Kézzel formázzunk golflabdaméretű húsgombócokat, majd simítsuk el a felszínüket, hogy egyenletesen átsüljenek.
Egy nagy serpenyőben melegítsük meg az extra szűz olívaolajat, és adjuk hozzá a fokhagymát. A húsgombócokat könnyedén forgassuk meg a lisztben, és tegyük a serpenyőbe. Adjuk hozzá a napon szárított paradicsomot. A húsgombócokat süssük aranybarnára. Adjuk hozzá a bort, kapargassuk fel a serpenyő alján lévő megbarnult részeket, és addig főzzük, amíg a szósz felére csökken, és besűrűsödik.
További 5 percig főzzük.
Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:
- Mit főzzek ma vacsira? Sütőtökös frittatát
- Gyors vacsora: paradicsomleves sajtos falatkákkal
- Sonkás batyu – gyorsan valami finomat vacsorára
- Gyors vacsora: tortillatekercs sült csirkemellel