Reggeli
Zöldséges tojásrántotta
1. hozzávaló kategória neve:
- pár csipet só
- 2 db tojás
- 1 evőkanál olívaolaj
- 5-6 db (koktél) paradicsom
- ízlés szerint fűszerpaprika
- 1 db mozzarella
- 1 db cukkini
Elkészítés
Ebéd
Sárgarépaleves joghurttal
Hozzávalók:
- só
- 4 csomó friss sárgarépa
- 1/2 dl olívaolaj
- 5 dl natúr joghurt
- 1 db zöldségleves kocka vagy fél liter zöldség alaplé
- 60 g szezámmag
- fehérbors
Elkészítés
A sárgarépát megtisztítjuk és finomra reszeljük, a leveskockát fél liter vízben feloldjuk. A répát forró olajon közepes tűzön megfuttatjuk, felöntjük a zöldséglevessel, majd ízesítjük sóval, borssal és jól felforraljuk, végül a tűzről levéve hűtjük, hozzákeverjük a joghurtot, és 5 percig gyenge tűzön főzzük.
Közben a szezámmagot egy teflonserpenyőben zsiradék nélkül aranyszínűre pirítjuk.
Tálaláskor a finomra vágott sárgarépazöldet és a pirított szezámmagot külön edényben adjuk a leves mellé, és ki-ki ízlése szerint vesz belőle.
Kapros-mentás zöldborsó-zöldspárga gerslirizottó (orzottó)
Hozzávalók:
- ízesítéshez só
- 30 dkg gersli
- 50 dkg spárga
- 2 db salátacukkini
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 csokor újhagyma
- 20 dkg zöldborsó
- 1,5 dl tejszín
- ízesítéshez őrölt bors
- 8 dkg vaj
- 1 csokor medvehagyma
Elkészítés
Kakaós (reform) kókuszgolyó
Hozzávalók:
- 4 evőkanál olívaolaj
- 6 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 12 dkg méz
- 20 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg magozott datolya
- 15 dkg darált mandula
- 8-10 dkg narancslekvár
Elkészítés
A szárított datolya magját eltávolítjuk és egy késes aprítóba tesszük a darált mandulával, 15 dkg kókuszreszelékkel, a kakaóporral, az olívaolajjal és mézzel együtt. Krémesre aprítjuk a géppel, majd kanalanként hozzáadjuk a narancslekvárt. Annyit adjunk hozzá, amennyivel már jól formázható a massza. Ha kész, gombócokat formázunk belőle és natúran, vagy kókuszreszelékben meghempergetve tálaljuk.
Vacsora
Karalábés répafasírt
Hozzávalók:
- ízesítéshez só
- formázáshoz zsemlemorzsa
- 10 dkg zellergumó
- 10 dkg fehérrépa
- ízesítéshez őrölt bors
- 20 dkg sárgarépa
- sütéshez olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 20 dkg karalábé
Elkészítés
A zöldségeket megpucoljuk, lereszeljük, nagy tálba tesszük, 1 teáskanál sót adunk hozzájuk. 30 percig állni hagyjuk, majd az egészet nagyon alaposan kifacsarjuk. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, a tojásokat, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk. 15 percig hagyjuk pihenni a masszát. Fasírtokat formázunk belőle, majd bő, forró olajban ropogósra sütjük.
165 kcal/adag
További húsmentes receptek az NLCafe-n:
- 7 zöldségfasírt vacsorára
- Vezess te is jógakonyhát: 5 egyszerű vega recept
- Mínusz 2 kiló azonnal – vega diétával