Gasztro

Végre megérkezett a fokhagyma, amitől nem lesz rossz a lehelet

Nem viccelünk: a csókkompatibilis fokhagyma nem álom, hanem – két olasz termelő szerint – nagyon is valóság!

 Két olasz jóbarát, egy ügyvéd és egy építészmérnök összefogott, hogy létrehozza a fokhagyma egy új minőségét: a csókbarát fokhagyma nem büdös, édesebb ízű, és a gyomor is könnyebben feldolgozza.

Végre megérkezett a fokhagyma, ami nem okoz rossz leheletet

 Egyikük, Alessandro Guagni három évvel ezelőtt találkozott először az aglionéval, azaz a nagy fokhagymával egy piac standjánál. Lenyűgözte a fokhagyma lágy és könnyű íze. Azt mondja, ez a fokhagyma 10-szer akkora volt, mint egy hagyományos. Barátjával, Lorenzo Bianchival ekkor kezdtek utánajárni az aglione titkának. Több étteremben is érdeklődtek, de azt a választ kapták, ez a fajta már több szár éve kihalt, nem termesztik. Végül a toszkánai Chiana-völgyben akadt még pár termelő, akitől sikerült magokat szerezniük, így belevághattak a hatalmas méretű fokhagymák termesztésébe.

Azt mondják, ez a fokhagyma kellemesebb a gyomornak, az orrnak és a szájnak is, ugyanis hiányzik belőle a randigyilkos simában található allicin nevű anyag. Reméljük, nemsokára mi is megkóstolhatjuk a csókbarát fokhagymát!

Forrás: Yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top