Aki sokat ad az olyan közönséges étel megkomponálására is, mint egy szendvics, az biztosan megpróbál rózsát hajtogatni az egyébként szuperegészséges avokádóból.
Persze a jobb oldali szendvics is jól néz ki, de a bal oldali sokkal pofásabb:
Az elsőre bonyolultnak tűnő eredményt elérni valójában annyira nem ördöngösség, bár tényleg igényel némi gyakorlatot és kézügyességet. A félbevágott avokádóból kivesszük a magot, meghámozzuk, és lefordítjuk a vágódeszkán. Vékony szeletekre vágjuk, vigyázva, hogy a szeletek ne mozduljanak el vágás közben. Most jön a legnehezebb rész: az egészet megpróbáljuk kicsit ferdén széthúzva kígyóvá, majd betekerve rózsává alakítani. Mutatjuk videón:
Már csak rá kell ügyeskedni egy lapáttal a szendvicsre vagy a salátára, vagy az akármire, amit díszíteni szeretnénk vele. Sikeres gyakorlást!