nlc.hu
Gasztro
Tavaszi paradicsomleves receptje

Tavaszi paradicsomleves receptje

Egyszerű, gyors és nagyon finom tavaszi paradicsomlevest főzhetsz receptünk segítségével. Fogyaszthatod magyarosan betűtésztával, vagy olaszosan, tészta nélkül, ropogós, friss bagettel, reszelt sajttal, bazsalikomlevelekkel megszórva.

A nehéz téli húslevesek után éppen itt az ideje, hogy friss, üde, lédús zöldségekből főzött levest tálalj a vasárnapi ebédhez. Ennek a tavaszi paradicsomlevesnek a legnagyobb előnye, hogy gyorsan elkészül, másrészt egyszerre készítheted édesen a gyerekeknek és sósan a felnőttek részére.

Hozzávalók a tavaszi paradicsomleveshez

  • 1,5 kg friss paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 tk. olívaolaj
  • 1 tk. balzsamecet
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. cukor
  • 2-3 bazsalikomlevél
  • ízlés szerint só, bors

Így készül a tavaszi paradicsomleves

Mosd meg a paradicsomokat, kockázd, vágd ki a fehér részt. Nagyobb edénybe tölts annyi vizet, amennyi éppen ellepi a paradicsomdarabokat. Sóval meghintve főzd puhára. A paradicsomleveshez a megfőtt paradicsomot szűrőn keresztül préseld át, hogy a héj és a magok fönnmaradjanak. A paradicsomlevet tedd félre.

Közben pirítsd meg az olajon a felkockázott vöröshagymát, öntsd fel a paradicsomlével, adj még hozzá kevés vizet. Préseld bele a fokhagymát, ízesítsd a cukorral, a balzsamecettel, ha szükséges, sózd, borsozd. Főzd 10-15 percig, amíg kissé visszasűrűsödik. Ha édesen készíted a krémes paradicsomlevest, a bazsalikom helyett kevés petrezselyemzölddel ízesítsd.

Az elkészült paradicsomlevest tányérokba szedve kínáld. A sós változat esetén kínálj a leves mellé sajtot, pirított kenyérkockákat vagy ropogósan friss bagettet.

Tavaszi paradicsomleves recept

További paradicsomleves-receptek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top