Gasztro

Ellenállhatatlan epres túrótorta

Ha sikerül már most jó minőségű epret venni, akkor becsüljétek meg jól! Az első adag általában percek alatt elfogy, de a második-harmadik adag egy részét már akár ehhez az isteni epres sütihez is felhasználhatjátok.

Fontos tudnivaló a recepthez: mint minden epres süti, ez is pillanatok alatt elfogy. Ha ti is így jártok, akkor nézzetek körül további epres receptjeink között, és süssetek egy másik egyszerű epres sütit is. 

Epres túrótorta

Hozzávalók a kekszalaphoz:

  • 150 g olvasztott vaj
  • 1 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 200 g darált zabkeksz

Hozzávalók a túrókrémhez:

  • 500 g félzsíros túró
  • 200 g vaj
  • 4 tojássárgája
  • 4 ek. hideg víz
  • 1 citrom
  • 250 g porcukor
  • 1 tasak zselatin

Hozzávalók a tetejére:

  • 300 g friss eper
Kategóriadesszert
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

•Kibéleljük egy 20-22 cm-es tortaforma alját sütőpapírral.

•Megolvasztjuk a vajat, és összekeverjük a darált keksszel, majd egyenletesen elkenjük a tortaforma alján.

•8-9 perc alatt 160 fokon megsütjük. 

•A szoba-hőmérsékletű vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral és tojássárgákkal, hozzáadjuk a túrót, és tovább keverjük. 

•A zselatint elkészítjük a hátoldalán található leírás alapján: a zacskó tartalmát elkeverjük 4 evőkanál hideg vízben, kicsit állni hagyjuk, hogy megszívja magát, végül 20 másodpercre betesszük a mikróba.

•Egy teáskanálnyi túrós masszát hozzákeverünk a meleg zselatinhoz (ezt nevezzük hő kiegyenlítésnek), végül hozzákeverjük az összes zselatint a túrós krémhez, amelyet ráöntünk a megsült tésztára.

•A kész tortát hűtőbe tesszük, és hűlni hagyjuk.

•Tálalás előtt alaposan megmossuk az epret, felvágjuk, és feldíszítjük a tortát.

 

 

További epres receptek az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top