Gyermekkorom emlékei szerint a sport szelet két táborra osztotta az édesszájúakat: az egyikbe azok tartoztak, akik rajongtak érte, a másikba pedig azok, akik ki nem állhatták. Nos, bevallom, inkább az utóbbi tábort erősítettem annak idején. Ugyanakkor ez a házi recept alapján készült sport szelet különlegesen lágy és krémes, minden ellenérzést gyorsan kioltott bennem ezzel az édességgel kapcsolatosan. Próbáld ki te is, és tartozz a házi sport szelet rajongóinak táborába.
A házi sport szelet készítéséhez ezekre a hozzávalókra lesz szükség
- 10 dkg vaj
- 30 dkg cukor
- 10 dkg tejpor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 10 dkg tejcsokoládé
- 10 dkg étcsokoládé
Így készítheted el a házi sport szeletet
Alufóliával bélelj ki egy közepes méretű sütőtálat, legjobb a kerámia vagy az üveg.
Főzőedénybe darabolt fel a vajat, és lassú tűzön kezdd el hevíteni. Amikor teljesen felolvadt, add hozzá a cukrot és a tejport. Továbbra is lassú tűzön forrald fel, majd addig kevergesd, amíg a cukor feloldódik. Takaréklángon nagyjából 10 percig főzd a házi sport szelet alapkrémjét.
Vedd le a tűzről, és keverd hozzá a darabokra tört tej- és étcsokoládét. Kevergesd addig, amíg teljesen felolvadnak a darabkák a vajas krémben. Öntsd a csokis krémet az alufóliával bélelt edénybe, majd takard le a tetejét is alufóliával. Hűtőszekrénybe téve legalább 3-4 órát pihentesd.
A sport szeletet felkockázva vagy szeletekben kínáld.
További házilag készített édességek receptje az NLCafén
- Így készíthetsz óriás Kinder Buenót házilag
- Gyermekkori kedvencünk: így készíthetsz házilag pilóta kekszet
- Egészségesebb a házi bonbon – próbáld ki
- Gyermekkorunk kedvenc édességei: csináld magad kókusztekercs és vaníliás karika
Fotó: Pinterest