Fehér spárga főtt tojással
“Ez az a klasszikus fogás, amit a férjem minden tavasszal követel, így az idén sem maradhatott ki a spárgás repertoárból.”
Hozzávalók 2 személyre:
- 12 db fehér spárga
- 2 db újhagyma
- 4 db tojás
- egy nagy csokor petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt fekete bors
- almabalzsamecet (vagy fehérborecet vagy almaecet),
- vaj, extra szűz olívaolaj
A recept folytatása a Tavola in Piazza blogon olvasható.
Spárgás-baconös tekercs sajtmártással
“Indul a spárgaszezon! Ilyenkor igyekszem kihasználni, mert nem tart túl sokáig. Az előzetes tervben az szerepelt, hogy ebédre köret készül belőle. Máshogy alakult.
Ha a szokásostól egy kicsit eltérő vacsorát szeretnél – a családnak vagy vendégeknek – az asztalra tenni, akkor ez jó választás lehet.”
Hozzávalók:
- 2 db friss leveles tészta (40 cm x 24 cm)
- 0,5 kg zöld spárga
- 8-10 szelet bacon
- 4 dkg vaj
- 2 ek. liszt
- 4 dl tej
- szerecsendió
- só
- 8 dkg reszelt sajt
- tetejére: 1 tojás
A recept az Álom.Íz.Világ blogon folytatódik.
További receptek spárgával:
- Spárgás fogások függőknek és hitetleneknek
- A szezon abszolút slágere: a spárga
- Receptek spárgával és eperrel