Gasztro

Két szezonnyitó spárgarecept

Végre van spárga is a piacon! Hogy a fehéret vagy a zöldet választjátok, azt rátok bízzuk. Mi mindkettőhöz hoztunk ma egy-egy receptet, és megígérhetjük, hogy ebben a szezonban olyan spárgás recepteket hozunk, amelyekkel még azok is megszeretik majd a spárgát, akik eddig egyébként nem rajongtak érte.

 

Fehér spárga főtt tojással

Két szezonnyitó spárgarecept

“Ez az a klasszikus fogás, amit a férjem minden tavasszal követel, így az idén sem maradhatott ki a spárgás repertoárból.”

Hozzávalók 2 személyre: 

  • 12 db fehér spárga
  • 2 db újhagyma
  • 4 db tojás
  • egy nagy csokor petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • almabalzsamecet (vagy fehérborecet vagy almaecet),
  • vaj, extra szűz olívaolaj

A recept folytatása a Tavola in Piazza blogon olvasható.

Spárgás-baconös tekercs sajtmártással

Két szezonnyitó spárgarecept

“Indul a spárgaszezon! Ilyenkor igyekszem kihasználni, mert nem tart túl sokáig. Az előzetes tervben az szerepelt, hogy ebédre köret készül belőle. Máshogy alakult. 

Ha a szokásostól egy kicsit eltérő vacsorát szeretnél – a családnak vagy vendégeknek – az asztalra tenni, akkor ez jó választás lehet.”

Hozzávalók:

  • 2 db friss leveles tészta (40 cm x 24 cm)
  • 0,5 kg zöld spárga
  • 8-10 szelet bacon
  • 4 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 4 dl tej
  • szerecsendió
  • 8 dkg reszelt sajt
  • tetejére: 1 tojás

A recept az Álom.Íz.Világ blogon folytatódik. 

További receptek spárgával:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top