Spárgás-kolbászos tészta
“Nálam a május egyik alapzöldsége a spárga! Szinte nem telik el úgy bevásárlás, hogy ne vennék egy-két köteggel.
Ebben a receptben a kolbász-spárga párosítás kissé szokatlannak tűnhet, de a kolbász zsírosságát a spárga friss, zsenge íze nagyon jól kiegészíti. Kétségkívül nem a legdiétásabb recept, sőt egyáltalán nem az, de ehhez a szeszélyes időjáráshoz szerintem remekül passzol.
Elkészíteni a spárgák megtisztításával együtt nem több, mint 20 perc, úgyhogy akár fáradtan, munkából hazaérve is gyorsan összedobhatjuk vacsorára. Én is így tettem.”
A spárgás-kolbászos tészta receptje az Ízből tíz blogon olvasható.
Spárgás-lazacos quiche
“Kicsit sajnáltam magam, látva mindenütt a spárgás recepteket, hogy én kimaradok ebből. Errefelé nagy ritkán lehet csak spárgát kapni és hát a nagyipari változat nem az igazi. Aztán megláttam a fb-n egy hirdetést, hogy Háromszéken, Szentléleken (a szülőfalum szomszédságában) is termesztenek spárgát. Édesanyám, mintha csak erre várt volna, készségesen jelentkezett, hogy elhozza nekem. És ha már jött, hozott a kertből spenótot, sóskát, rebarbarát, zöld fűszereket és finom házi tojást is.
Mire megérkezett, a quiche tésztája már elő volt sütve, már csak a spárga és a tojás kellett befusson. 3 kötés spárgát kértem, így kissé meglepődtem a 3 kilónyi mennyiségen, ami érkezett. Szentléleken nem aprózzák el, és úgy tűnik, nem fine diningban utaznak.
Spárgaprojekt tehát on. Még csak az kell, hogy valaki lazactenyésztésbe fogjon a környéken… Jemenben is sikerült, nem?!”
A recept a Tétova Ínyenc blogon olvasható.
Még több recept spárgával az NLCafén:
- Spárgás fogások függőknek és hitetleneknek
- A szezon abszolút slágere: a spárga
- Receptek spárgával és eperrel