Gasztro

Tartósítószer-mentes szuper egyszerű eperszörp receptje

A házilag, cukor és víz hozzáadásával készített eperszörp csak finomabb és frissebb lehet a boltban kaphatónál. Próbáld ki ezt az egyszerű tartósítószer-mentes eperszörpreceptet, amelyből szódavíz hozzáadásával zamatos nyári frissítőt készíthetsz.

Zárd üvegekbe az eper csodás ízét, zamatát, illatát. Ezt az egyszerűen elkészíthető, gyors eperszörpreceptet egészen biztosan imádni fogod. Érdemes a megadott hozzávalókkal azonnal kétszeres mennyiséget készíteni, mert ez az eperszörp egészen biztosan pillantok alatt elfogy.

Az eperszörp hozzávalói

  • 45 dkg lecsumázott eper
  • 25 dkg cukor
  • 2,5 dl víz

Így készítheted el az eperszörpöt

Folyóvíz alatt alaposan mosd meg az epret, darabold fel. Tűzálló tálba töltsd a vizet és a cukrot, oldódásig hevítsd. Öntsd bele az epret, majd lassú tűzön, kevergetve 10-15 perc alatt főzd a gyümölcsöt puhára.

Vedd le a tűzről az edényt, és robotgép segítségével vagy burgonyanyomóval pépesítsd az epret a szörphöz. Forrald fel ismét, és továbbra is lassú 15-2 perc alatt tűzön főzd sűrűre.

Tisztára mosott üvegekbe töltsd a házilag készített eperszörpöt, jól zárd le, felbontást követően hűtőszekrényben tárold, és 2-3 napon belül fogyaszd el.

NLCafé-tipp: A dekoratív üvegbe töltött eperszörpöt szalaggal, címkével feldíszítve ajándékba is adatod szeretteidnek.

Tartósítószer-mentes szuper egyszerű eperszörp recept

További szörpreceptek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top