Vaníliafagylalt házilag
Hozzávalók:
- 10 dkg cukor
- 4 tojássárgája
- 1 kk. vaníliás cukor
- 2,5 dl habtejszín
- 2 dl kókusztej
Elkészítés
Egy lábosban melegítsük össze a tejet és a tejszínt. Közben keverjük el a tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, és adjunk hozzá a felmelegített tejes alapból egy keveset. Öntsük vissza a tejszínhez, és kevergetve melegítsük tovább, amíg besűrűsödik.
Tegyünk egy nagy tálba vagy a mosogatóba jeges vizet és állítsuk bele a főzött krémes lábost, hogy hamarabb lehűljön. Keverjük bele a karamellizált barackdarabokat.
Ha van fagyigépünk, akkor ezt a főzött alapot több órára hűtsük be, majd ez után tegyük be a fagyigépbe, hogy átkeverje. (A legtöbb fagylaltos gép tartályát szintén alaposan be kell hűteni). Ha nincs gépünk, akkor öntsük a krémes alapot egy műanyag tárolódobozba, és tegyük be a hűtőbe.
Még több fagyi az NLCafén:
- 3 finom fagyirecept
- Hőség ellen: jégkrémek és fagyik ebéd utánra
- Egészséges fagyireceptek