Sült hagyma
Hozzávalók:
- 1 ek. só
- 2 tojás
- 1 nagy vöröshagyma
- a sütéshez bő olaj
- 1,5 bögre tej
- 2 tk. őrölt bors
- 1 ek. fűszerpaprika
- 1,5 bögre búzaliszt
- 1,5 evőkanál fokhagymapor
Elkészítés
A meghámozott hagyma csúcsos végét levágjuk, majd 12 cikkre vágjuk, vigyázva, hogy a hagyma ne essen szét.
A tojásokat elhabarjuk a tejjel, egy másik tálban összekeverjük a lisztet a paprikával, a sóval, borssal, és a fokhagymaporral.
A kissé szétnyílt hagymát megmártjuk a tojásos tejben, majd megforgatjuk a fűszeres lisztben. majd újra megmártjuk a tojásos tejben, és újra megforgatjuk a fűszeres lisztben.
Forró, bő olajban pár perc alatt ropogósra sütjük.
Készíthetünk hozzá mártogatóst:
2 ek. tejfölt összekeverünk 2 evőkanál majonézzel, majd 1,5 evőkanál ketchupot és 1,5 tk Worcestershire szószt adunk hozzá, 1,5 teáskanál sóval, 1-1 teáskanál borssal és fűszerpaprikával fűszerezzük.
Forrás: BuzzFeed
Még több hagymás recept:
- Hagymakisokos: Melyikkel mit főzz?
- Póréhagymás torta
- Hússal töltött hagyma