Tökéletesen megértjük, ha a már unásig készített kakaós, nutellás, túrós, vagy éppenséggel lekváros kelt palacsinta helyett valami egészen különlegesre, új ízre vágynál. Készítsd el ezt a sajtkrémmel töltött epres palacsintát, amit az egész család imádni fog.
Az epres palacsinta hozzávalói
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 4 dl tej
- 3 ek. cukor
- 1 ek. étolaj
- csipet só
Az epres töltelékhez
- 20 dkg eper
- 15 dkg mascarpone (vagy hasonló krémsajt)
- 1 pohár görög joghurt
- 5 ek. porcukor
- 1 tk. vaníliaaroma
Így készítsd el az epres palacsintát
Öntsd a tejet keverőtálba, üsd bele a tojásokat, add hozzá a cukrot, robotgéppel keverd habosra. Keverés közben add hozzá az olajat és a sót, végül az előre kimért lisztet több adagban. Keverd simára, hagyd állni legalább fél órát.
Kevés olajon süsd ki a palacsintákat. Kb. 8-10 darabra elegendő a megadott mennyiség. Ha a tészta túl sűrű lenne, kevés szódavízzel hígíthatod.
Az epres krémet nagyon egyszerűen elkészítheted. Keverd a krémsajthoz a szuperegészséges görög joghurtot, add hozzá a porcukrot és a vaníliaaromát is. A krémmel töltsd meg a palacsintákat, mielőtt felhajtod, az eperszeletekből is tégy rá. Tálalás előtt a palacsinták tetejét is díszítsd eperrel.
További palacsintareceptet találsz az NLCafén
- A hétvégék sztárja: epres-túrós palacsinta
- Szív alakú túrós palacsinta epres-mentás csokiöntettel
- Túrós palacsinta eperrel – recept, amit nem lehet megunni
- 3 bögrés palacsinta receptje, amit imádni fogsz
- Íme a híres francia palacsinta, a Crepes Suzette receptje
- Isteni palacsinták receptjei, melyek a diétádba is beleférnek
Fotó: Pinterest