Eperlekvár házilag
“Tegnap bevásároltam epret, és mára kész is a lekvár. A recept a régi, amit még Kata barátnőm osztott meg velem idestova négy éve. Ez roppant egyszerű és nagyszerű! Nem szeretek semmi tartósítószert hozzáadni, csak gyümölcsöt és cukrot. Szerencsére eddig még soha nem romlott meg egyik üveggel sem, bár tény, hogy hamar elfogyott mindig.”
Az eperlekvár receptje a Bonnie konyhája blogon olvasható.
Mentás eperdzsem
“Mentát kértem a piacon és rögtön választás elé állított az eladó: Borsmentát vagy fodormentát?
Természetesen mindkettőből vettem, a friss fűszernövények a gyengéim és annyira szeretek a bőség zavarával megküzdeni.
A piacot egyébkét az eper uralta, bódító illata irracionális tettre sarkallt. Bár kirándulást terveztünk a hétvégére, azért megvettem 5 kg epret. Azt már tudtam, hogy a mentával fogom összepárosítani, azt még nem, hogy mikor. Végül aznap megtisztítottam, lecukroztam és betettem a hűtőbe. Másnap este pedig holtfáradtan megfőztem. Mert ugye: a fáradtság elszáll, a dzsem pedig megmarad. Bár ez utóbbiban nem vagyok biztos…”
A mentás eperdzsem receptje a Tétova ínyenc blogon olvasható.
További eperlekvárreceptek az NLCafén
- Így készíthetsz mindenmentes eperlekvárt
- Készíts eperlekvárt befőzőautomatával
- Így készül a díjnyertes eperlekvár
- Hogyan készíthetsz eperlekvárt házilag? Kérd mások tanácsát, javaslatát