Gasztro

Különleges gyors saláta eperrel

Lehet, hogy epret eddig csak gyümölcssalátákban ettetek, de most hoztunk egy olyan különleges gyors salátát, amiben nem gyümölcsök az eper társai, hanem spenót és mozzarella. Próbáljátok ki, megéri!

 

 

Különleges gyors saláta eperrel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 100 g bébispenót
  • 250 g eper
  • 200 g minimozzarella
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • extra szűz olívaolaj
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • kevés balzsamecet

Az epret folyóvíz alatt leöblítjük, leveleit eltávolítjuk, a gyümölcshúst 2-3 mm vékonyan felszeleteljük. A spenót- és a bazsalikomleveleket megmossuk, megszárítjuk. A mozzarellagolyókat lecsöpögtetjük.

A  spenótot, az epret, a sajtot és a bazsalikomleveleket tányérokra rendezzük, megsózzuk, megborsozzuk, meglocsoljuk egy kevés balzsamecettel valamint extra szűz olívaolajjal, és azonnal tálaljuk.

Még több saláta az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top