Miután kimérted, keverd össze, hagyd egy keveset pihenni, majd süsd meg a palacsintákat. Különleges palacsintareceptünkből mennyei desszertet készíthetsz. Kínálhatod tartalmasabb levesek mellé mint főételt is. Meglocsolva mézzel vagy juharsziruppal, vagy csak egyszerűen kevés porcukorral meghintve egyszerűen mennyei. Ez a bögrés palacsinta egészen biztosan a kedvenced lesz. Próbáld ki még ma.
Így számolj: 1 bögre = 2,5 dl
A mákos-citromos bögrés palacsinta hozzávalói
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1/3 bögre cukor
- 1/3 bögre darált mák
- 1/4 bögre citromlé
- 1 tojás
- 2 citrom reszelt héja
- 1 ek. étolaj
- 1 mk. sütőpor
- 1 mk. vaníliaaroma
- 1/2 mk. só
Így készítsd el a mákos-citromos bögrés palacsintát
Nagyobb edénybe mérd ki a lisztet. Keverd hozzá a cukrot, a citromhéjat, a darált mákot, a sót és a sütőport. Egy másik edényben, lehetőleg robotgéppel keverd habosra a tejet a tojással, az étolajjal, a vaníliaaromával és a citromlével. Végül keverd a száraz hozzávalókhoz a tejes keveréket, ügyelve, hogy csomómentes legyen. A hagyományos palacsintatésztánál kissé sűrűbb tésztát kell kapnod.
Hagyd állni legalább 20 percet. Keverd össze ismét a bögrés palacsintát, ha szükséges, szódavízzel kissé hígítsd.
Olajjal kend ki a palacsintasütőt, forrósítsd fel, és egyenként süsd ki a palacsintákat.
Kínálhatod csúsztatott palacsintaként is. Ez esetben minden réteget kenj meg vékonyan szilvalekvárral, és 170 fokra előmelegített sütőben süsd 10 percig, közvetlenül a tálalás előtt.
További palacsintarecepteket találhatsz az NLCafén
- Különleges almás palacsinta, amit egészen biztosan imádni fogsz
- Íme, a híres francia palacsinta, a Crepes Suzette receptje
- Így süthetsz nutellával töltött palacsintát
- 100 éves mennyei recept: körtelekváros, fahéjas palacsinta
- Hogyan készül a tökéletes palacsinta? Tapasztalataidat megoszthatód a fórumozókkal
Fotó: Pinterest